Turp otu Giritli Türklerin en bilinen otudur. Ege ‘de sonbaharla birlikte toplanmaya başlar. Filizleri şubat ayında çiçeğe dönmeye başlar. Turp filizi salata ve kavurma olarak çok lezzetli olur.
Ben mevsiminde toplanan turp otlarını haşladıktan sonra hemen bol buzlu suya alıp daha sonra ,bir süzgeç içinde bekletip hava almayan kilitli buz dolabı poşetleri ile derin dondurucuda muhafaza ediyorum. Yaz aylarında kurulan sofraların sürprizi oluyor Turp otu salatası.
MALZEMELER:
- 1 kg. turp otu
- 1/2 çay bardağı Minedolive sızma zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- tuz
- Arzuya göre 2 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI:
- Turp otunun körpe yapraklarını ve saplarını ayıklayıp bol suda yıkayın.
- Büyük bir tencerede kaynattığınız suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edin. Otları kaynar suya atın. Tencerenin kapağını kapatmayın.
- Yaklaşık 10 dakika haşlayın.
- Otları bir süzgeçle servis tabağına alın.
- Zeytinyağını ilave edip, harmanlayın .
- Limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kasede çırpın. Hazırladığınız sosu servisten hemen önce Turp otlarının üzerine dökün.